CHP’li Çiler: 24 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
24 Temmuz 2024 Çarşamba 15:04
CHP’li Çiler: 24 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Çiler, Türkiye'nin demokratik süreçlerinde sansürün kaldırılmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirtti.

Çiler, yaptığı açıklamada; "Bugün, 24 Temmuz, Türkiye için önemli bir milattır. 24 Temmuz, Osmanlı İmparatorluğunda İkinci Meşrutiyetle (1908) birlikte basından sansürün ilk kez kaldırılışını simgeler. Gazeteciler için önemi yadsınamayacak ölçüde büyüktür. Sansürün kaldırılması, demokrasi kültürünün oluşması bakımından büyük bir adımdır. Basın özgürlüğü, toplumun bilgiye erişimi ve demokratik katılımı için vazgeçilmezdir. Bir ülkede basın ne kadar özgürse demokrasi de o kadar vardır” dedi.

Sansürün toplumların önünde büyük bir engel olduğunu vurgulayan Çiler, “Sansür, demokratik toplumların önünde bir engel olarak durur. İfade özgürlüğünün haber alma hakkının temel bir göstergesidir. İktidar tarafından bugün de uygulanmak istenen sansür aslında demokrasimiz için tehdit oluşturmaktadır. Basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü, demokrasinin güçlendirilmesi, toplumun genel refahı ve adaletin sağlanması için elzemdir. Tüm zorluklara rağmen gece gündüz çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı yürekten kutluyor, haber alma hakkımız için verdikleri emekten dolayı bütün basın emekçilerimize teşekkür ediyorum” diyerek mesajını noktaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73