GTÜ ve Teknopark İstanbul, üniversite-sanayi iş birliği ve teknoloji transferi faaliyetleri konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere, “Laboratuvar Anlaşması” imzaladı.
Türkiye’nin ilk araştırma üniversitelerinden biri olan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve önemli Ar-Ge çalışmalarına ev sahipliği yapan Teknopark İstanbul A.Ş., GTÜ laboratuvarlarının ortak kullanımı konusunda iş birliğine vardı. Bu kapsamda Teknopark İstanbul Genel Müdürlük Binası Konferans Salonu’nda “Laboratuvar Anlaşması Lansman Töreni” düzenlendi. Törene GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, GTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Işıl Kurnaz, Prof. Dr. Mahmut Durmuş ve Prof. Dr. Hasari Çelebi, GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri, Teknopark İstanbul firmaları ve akademisyenler katıldı.
Tören, açılış konuşmaları ile başladı. Ardından GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Kurnaz, Gebze Teknik Üniversitesi’ni ve laboratuvar özelliklerini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.
Laboratuvar Anlaşması Lansman Töreni konuşmasında uluslararası teknoloji geliştirme bölgeleri, Teknopark İstanbul ve yeni fikirlere sunduğu olanaklardan bahseden Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, yenilikçi fikirlerin yaşadığı zorlukları aktardı. Yerebakan, GTÜ’yü hemen yanı başlarında “gizli bir servet” olarak tanımladı. Bünyelerinde bulunan firmalara ilham verecek, testlerini yorumlayacak bilgi ve donanıma sahip GTÜ laboratuvarlarını gezerken kabiliyetlerinden dolayı başının döndüğünü söyledi. Bu imkânlardan yaralanmalarına destek olduğu için GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’a teşekkür etti.
Törende konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ise konuşmasında üniversite-sanayi iş birlikteliğinin hayati öneme sahip olduğunu aktardı. Üniversitede yapılan çalışmaların sektörlerde hayata geçirilmesini ve ekonomik katma değere dönüşmesini çok önemsediklerini belirtti. GTÜ’nün genç ama çok yetenekli ve kabiliyetleri yüksek bir araştırma üniversitesi olduğunu vurguladı. GTÜ’nün dünya çapında yapılan çalışmalarının varlığına ve akademik bilgi birikiminin üst düzey, donanım ve altyapı olanaklarının ileri düzeyde olmasına değinen Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, “Üniversite bilgiyi üretir, niteliği geliştirir, çözümü bulur, tekniği geliştirir. Ürünleşmek ve onu hayata geçirmek de en az bu araştırma kadar önemlidir, bu da firmalarımızda var. Bu protokol ile kabiliyetlerimizi birleştireceğiz. Her alanda ve her şeyde olduğu gibi, Ar-Ge’de hızlı bir gelişme var. Bizde nitelikli insan, ileri düzeyde teknolojik donanım var bu yüzden yurt dışına ya da uzaklara gitmeye, zaman harcamaya gerek yok, üniversitemize sizleri bekleriz, gelin görün. Sizlerle somut çıktılar alacağımız, etkili sonuçlar doğuracak çalışmalar yapmayı diliyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan tarafından GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’a plaket takdimi yapıldı. Törenin ardından, GTÜ akademisyenleri ile firma temsilcileri bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdi.