Kocaeli Şehir Hastanesi'nde bebeğe önemli operasyon

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
24 Ekim 2024 Perşembe 09:24
Kocaeli Şehir Hastanesi'nde bebeğe önemli operasyon

Kocaeli Şehir Hastanesi, anne karnında 35. haftada karında kitle tanısı konulan bir bebeği, doğduktan saatler sonra başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturdu.

Hastane Perinatoloji Uzmanı Op. Dr. Raziye Kıcık Çalışkan, annenin muayenesi esnasında bebeğin karın bölgesinde büyük bir kitle tespit etti. Tanı sonrası anne, doğuma kadar çocuk cerrahisi ve perinatoloji uzmanları tarafından yakın takip
altına alındı. Hazal bebek, 38 haftalıkken doğdu. Doğumda yenidoğan uzmanı ve çocuk cerrahisi uzmanı da hazır bulundu.

Doğum sonrasında, karnındaki kitle nedeniyle nefes almakta güçlük çektiği görülen Hazal bebek, derhal yenidoğan yoğun bakım ünitesine alındı ve burada tedavisine başlanarak ameliyat öncesi gerekli tetkikler yapıldı. Henüz 22 saatlikken, 9 kişilik uzman ekibin yer
aldığı ameliyat, çocuk cerrahları Op. Dr. Deniz Ersayın Gürer ve Op. Dr. Naime İpek Öztürk'ün liderliğinde gerçekleştirildi. Ekipte ayrıca anestezi uzmanları Uzm. Dr. Sema Candan, Uzm. Dr. Hamidiye Çulha ve Dr. Ali Mete Temel de yer aldı.

2,5 saat süren operasyon sonucunda, 3670 gram doğan bebeğin karnından, sol yumurtalığından köken alan 600 gram ağırlığında ve 550 cc sıvı içeren dev kitle başarıyla çıkarıldı. Ameliyat sonrası 4 gün yenidoğan yoğun bakım ünitesinde Uzm. Dr. Nesrin Kaya ve Uzm. Dr. Nihal Yüksel tarafından yakından izlenen bebek, 3 gün boyunca çocuk cerrahisi servisinde takip edildikten sonra, 10 günlükken sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73