Gratis Gebze’de protesto edildi

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
11 Ağustos 2024 Pazar 15:42
Gratis Gebze’de protesto edildi

Gratis, Gebze Mustafa Paşa Mahallesi Yeni Bağdat Caddesi'ndeki mağazası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla protesto edildi.

DİSK/ Sosyal-İş Sendikası Gebze Temsilcisi Dilesen Karataş tarafından okunan açıklama şöyle:

‘’Gratis'in mağazalarında çalışan tüm dostlarımız, Gratis Sadece 15 yılda mağaza sayısını 700'e çıkarttı. perakende ve kozmetik sektöründeki en büyük firmalardan birine dönüştü. Yıllık cirosu 10 milyar dolarla ölçülüyor. 81 ilde 40.000 Gratis çalışanı, mesai arkadaşımız var.

Gratis kazanmaya büyümeye ülke çapında genişlemeye devam ediyor!

Gratis gün geçtikçe zenginleşirken mağazalarındaki çalışanlar, asgari ücret ile her geçen gün yoksulluğa mahkûm ediliyor!

Gün boyu ayakta çalışmasının yanı sıra görev tanımı olmaksızın, yeri geliyor raf diziyor, yeri geliyor kasaya bakıyor, yeri geliyor mağaza temizliği yapıyor. Buda yetmezmiş gibi müşterilerin kaprisli isteklerini karşılamaya ve memnuniyetlerini sağlamaya mecbur bırakılıyor! Amirin, müdürün talimatlarına baskılarına maruz kalıyor.

PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL ŞİDDET!

Bu koşullar altında özveriyle çalışanların mesaideki güvenliğinden kim sorumlu?

Birçok ildeki mağaza çalışanlarına yönelik şiddet olaylarından kim sorumlu? İş yerinde müşteri tarafından psikolojik veya fiziksel saldırıya maruz kalan arkadaşlarımıza yine kendi arkadaşlarından başka sahip çıkan kim var?

Çalışma koşullarınız ile ilgili hak talep ettiğinizde muhatabınız kim? Basit düzenlemeler dışında çalışanın talebinin karşılık bulduğuna kaç kez tanık oldunuz?

Bütün bunların Gratis’te çalışanların günlük çalışmalarının bir parçası olduğunu biliyoruz! Sizleri ne kadar çok yıprattığının farkındayız! Ancak bu koşullara mahkum değiliz! Bu Koşulları değiştirecek irade ve dirence sahibiz!

Çalışanların haklarını koruyan yasalar var, uluslararası sözleşmeler var, bu yasalar çalışanları güvence altına alırken işverene, yani Gratis’e sorumluluk yüklüyor.

TALEPLERİMİZ

Peki biz neyi talep ediyoruz:

Mağazanın güvenliğinden sorumlu güvenlik personelinin alınmasını

Kamera tesisatının kurulmasını

Çalışanların Psikoljik sağlığı için uzman desteği verilmesini

İnsanca yaşam koşullarını sağlayacak ücret verilmesini

Yol ve yemek ücreti, yıllık izin, ikramiye ve gebelik izninin iyileştirilmesini

Emeğimiz üzerinden karına kar katan Gratis’ten haklarımızı almanın, insanca yaşam koşullarını sağlamanın tek yolu Sosyal İş Sendikasına üye olmaktır.

Unutmayın! Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez!

Bir Gratis Patronundan daha fazlayız!

Birlikte güçlüyüz, örgütlenirsek tüm haklarımızı alırız!’’

Anahtar Kelimeler:
GratisGebzeBasınKozmetik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73