CHP’li Gençtürk’ten çöp tesisi eleştirisi

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
16 Ağustos 2024 Cuma 09:59
CHP’li Gençtürk’ten çöp tesisi eleştirisi

CHP’li meclis üyesi Nazım Gençtürk, meclis toplantısında Kandıra’da yapılması planlanan çöp tesisi ile ilgili olarak söz alarak, “Yanlış ve hatalı bilgilerle komşu komşuya düşman oldu” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında gündem Kandıra’da kurulması planlanan çöp tesisi oldu. Konuyla ilgili olarak söz alan CHP’li meclis üyesi Nazım Gençtürk, şu ifadeleri kullandı: Her ne kadar adı gündem dışı olsa da esasında hepimizin gündemi Kandıra’daki çöp tesisidir, İZAYDAŞ’tır. Kentin yeni bir çöp tesisi ihtiyacı olduğu tartışmamız bir gerçek. Bunu keşke daha önce gündeme alsaydık da bugün Alikahyalılar vahşi depolamayla karşı karşıya kalmasaydı.

“OLDU BİTTİYE GETİRİLİYOR”
Yeni bir tesise karşı olmadığımızı ama hangi konularda şüphelerimiz olduğunu anlattık. Halkın yeterince bilgilendirilmediğini düşünüyorum. Karamürsel’deki meydanın isminin değiştirilmesindeki gibi bir hızla alınan bir karar. Oldu bittiye getirildiği kanaatindeyiz. Bunlar ilerleyen günlerde tekrar gündeme gelecektir.

“ALİKAHYALILAR YILLARDIR İSYAN EDİYOR”
Hepimiz sosyal hayatımızda yüz yüze bakıyoruz. Burada siyaseten ayrı sıralarda oturuyoruz ama kentlilik bilincinde hepimiz komşuyuz. Şu anda Kandıra’da insanlar komşusuna düşman halde. Siyaseten baskı altında oldukları için tesisi savunmak zorunda kalanlar ve yaşam alanlarında böyle bir tesis istemeyenler düşman halde. Alikahya o kadar kandırılmış ki sanki ikinci bir tesis yapılırsa İZAYDAŞ tası tarağı toplayıp oradan gidecekmiş gibi bir algı var. Bu sebeple Kandıra’da bir çöp tesisi yapılmasına karşı çıkan herkesi sanki İZAYDAŞ burda kalsın diyenler olarak yaftalıyor. Bu şekilde bir karşıtlık gelişiyor. İZAYDAŞ yıllardır pislik kokuyor. Alikahyalılar zehir soluyor. Yıllardır isyan ediyorlar.

“KOMŞU KOMŞUYA DÜŞMAN”
Bu isyanı yöneltecek bir yer ararken şu anda Kandıra’ya yöneltmiş durumdalar. Siyasetçilere de yöneltiyorlar. Bizler siyasetçiyiz ekarte edebiliriz. Ama görüyoruz ki komşu komşuya düşman. Sayın başkana yetkilerini hatırlatmak gibi olmasın, kendisi çok daha iyi biliyor. Belediye kanunu madde 38 m fıkrası der ki: şehrin reisi beldesinin huzurunu, sağlığını, esenliğini, mutluluğunu sağlamakla yükümlüdür.

“SÖZÜNÜ VEREBİLİYOR MUSUNUZ?”
Alikahyalıları önce doğru bilgilendireceğiz. Alikahya’dan ne gidecek, ne kalacak. Alikahya depolama haddi dolduğunda o lotlar kapatılacak mı, üzerine ağaçlandırma yapılacak mı, koruma alanları iptal edilip imara açılacak mı, imar sorunu çözülecek mi? Yoksa biz çöp tesisini yetiştiremedik, Kandıralılar karşı çıktı onun için süreç uzadı, CHP’liler karşı çıktı İZAYDAŞ’ta yeni lot açmak zorundayız mı diyeceksiniz? Alikahyalılara mevcut lotların haddi dolduğunda yeni bir lot açılmayacağının sözünü verebiliyor muyuz? Yoksa düşmanlaştırmaya devam mı edeceğiz? Yanlış ve hatalı bilgilendirmelerle Alikahyalıları daha da mı dolduracağız?

“ALİKAHYALILARIN DAYANACAK GÜCÜ YOK”
Kandıra’da ayrı bir rahatsızlık var. Erol Başkan çok sert bakıyor, Keşke Kandıralılar belediyenin önünde toplandığında, istifa et dediğinde de böyle sert bakabilseydiniz. Ben Kandıra’nın hakkını savunuyorum diye komşularınızla kucaklaşabilseydiniz. Bizim amacımız şehrin nabzını düşürmek. Aikahya’da lotlar doldu. Alikahyalıların da buna dayanacak gücü yok. Yeni bir lot açılmayacağının sözünü verebiliyor muyuz?

Anahtar Kelimeler:
CHPKocaeliMeclisçöp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73