Sanipak, mavi yaka kadın çalışan sayısını artırma hedefiyle hayata geçirdiği “Mesleğim Benim Geleceğim” projesi için Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaptı. Proje kapsamında düzenlenen imza törenine Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve Sanipak Operasyonlar Direktörü ve Teknikte Kadın Çalışma Komitesi Başkanı Metin Erkaya katıldı. Proje ile meslek liselerinde öğrenim gören kız öğrencilerin teknik bölümlere yönlendirilmesinin sağlanması ve kadınların üretim alanında daha fazla yer almasının desteklenmesi amaçlanıyor.
Düzenlenen imza töreni ile hayata geçen ve iki aşamada yürütülmesi planlanan proje kapsamında, Ocak 2025-Mayıs 2026 döneminde Kocaeli 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören kız öğrencilerin kişisel ve teknik gelişimleri, çeşitli eğitimler ve faaliyetlerle desteklenecek. Projenin ilerleyen aşamalarında ise daha fazla kız öğrencinin teknik bölümleri tercih etmesi için çeşitli çalışmalar yapılması hedefleniyor.
“Mavi yaka pozisyonlarda kadın istihdamını artırmayı hedefliyoruz.”
İmza töreninde konuşan Sanipak Operasyonlar Direktörü ve Teknikte Kadın Çalışma Komitesi Başkanı Metin Erkaya, “Üretimde kadın çalışanların yer almasını desteklemek, Sanipak’ta öncelikli hedeflerimizden biri. Bu doğrultuda, ‘Mesleğim Benim Geleceğim’ projesiyle meslek liselerindeki kız öğrencilerin eğitimlerini destekliyor ve iş hayatına hazır bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyoruz. Bu adımlarla sadece şirketimizde değil, sektör genelinde de kadın istihdamını artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.
“Kadınların çalışma hayatında daha güçlü bir yer edinmeleri için durmadan çalışıyoruz.”
Sanipak İnsan Kaynakları Direktörü Sinem Kıranta ise kadın istihdamını artırma hedeflerine dikkat çekerek şunları aktardı: “Sanipak olarak, istihdamda fırsat eşitliğinin önemine yürekten inanıyoruz. Bu inançla, kadın çalışan oranımızı artırmak ve daha da önemlisi, kadınların çalışmak için öncelikli olarak tercih ettikleri bir iş yeri olmak için somut adımlar atıyoruz. Kadınların iş hayatında aktif olarak yer aldığı ve yönetim pozisyonlarında daha fazla temsil edildiği bir çalışma ortamı oluşturmak için çalışıyoruz. Bugün, kadın çalışan oranımızın %43 seviyesinde olması bizler için önemli bir başarı göstergesi. Ancak bu bizim için bir son nokta değil. Aksine, hedeflerimizi daha da yukarı taşıyarak ilerlemekte kararlıyız.”
Proje kapsamında, teknik ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla kız öğrencilere staj imkanları, fabrika gezileri, eğitimler, spor ve sanat etkinlikleri gibi pek çok fırsat sunulacak. Projenin ikinci aşamasında ise daha fazla kız öğrencinin teknik bölümlere yönelmesi için çalışmalar yapılacak.