Yeni müfredat laik ve bilimsel eğitime büyük meydan okumadır

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
25 Haziran 2024 Salı 12:23
Yeni müfredat laik ve bilimsel  eğitime büyük meydan okumadır

CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi ve Eğitim ve Komisyon Üyesi Gülcan Aksu, yeni müfredatın laik ve bilimsel eğitime büyük meydan okuma olduğunu ifade etti.

Gülcan Aksu yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

‘’Yeni müfredat, tüm ülkeyi ve gelecek nesilleri yakından ilgilendiren eğitim müfredatı gibi bir konuda yakın çevrelerin müdahalesiyle daha da geriye götürülmesi, bilime ve aydınlanma düşüncesine karşı resmen bayrak açılması söz konusudur. Ders kitaplarında bir süredir sürdürülen "sadeleştirme" ve "basitleştirme" uygulamalarının doğrudan bilim, felsefe, tarih ve sanat derslerinin hedef alması, bilim derslerinde ünite ve kazanım sayılarının azaltılması başta tarih dersleri olmak üzere, büyük ölçüde "dini" ve "milli" öğeler ve referanslarla donatılmış bir müfredat oluşturulduğu görülmektedir. Ülkeye aydın, ilerici ve değişimci nesiller yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Yeni müfredatların, bilim teknoloji ve çağdaşlıktan ziyade tarikat ve cemaatlerin belirlediği bir biçim ve içerikte olacağı kuşkusuzdur.

BU ANLAYIŞ İLE TEMBELLİĞE SEVK EDİLECEK

Yeni müfredat kitaplarında... İçeriğin hafifletileceği böylelikle eğitimin kolaylaşacağı önermesi doğru değildir. Bu anlayış ile tembelliğe sevk edilecek, öğrencinin bilgiyi okuyup öğrenip onu bir yaşantı haline getirmesi yani kalıcı bilgiyi anlayışından uzaklaşılacaktır.

Yeni müfredatta... Hayat bilgisi dersinden toplumsal cinsiyet eşitliği çıkarılmıştır. Oysa Cumhuriyet kazanımları ışığında Türk kadını birçok batı ülkesinden evvel bazı sosyal ve hukuksal elde etmiştir feodal yapının kalıntıları olan erkeğin aile reisi oluşu gibi kavramların canlandırılmaya yersiz ve modern Türk Devletine yakışmayacak bir resimdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü n işaret ettiği gibi, gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve kültürün müspet fikirlerini veriniz. Onlara ilim ve kültürün müspet fikirlerini veriniz. İstikbâlin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler uygulama mevkiine konduğu vakit Türk milleti yükselecektir.’’ *Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 25.06.2024 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73