Vali İlhami Aktaş Göreve Başladı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
23 Temmuz 2024 Salı 15:40
Vali İlhami Aktaş Göreve Başladı

2024/207 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Çanakkale Valiliği görevinden Kocaeli Valiliği görevine atanan Vali İlhami Aktaş, bugün resmi olarak göreve başladı.

Kocaeli Valiliği yerleşkesinde ilk olarak polis mangasını selamlayan Vali İlhami Aktaş’a çiçek takdiminde bulunuldu.

Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve kurum müdürleri ile tek tek selamlaşan Vali Aktaş, makamına geçtikten sonra burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali İlhami Aktaş, kendine özgü bir şehir olan Kocaeli’de görev yapacağı için onur duyduğunu belirterek: “10 Temmuz 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kocaeli iline Vali olarak atandık. Bugün itibari ile görevimize başlamış bulunuyoruz. Görevimizin başta Kocaeli halkı olmak üzere ilimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 30 yıllık mülki idare amiri olarak daha önce iki ilde valilik yaptıktan sonra üçüncü görev yerimiz yine çok temalı, kendini özgü ve sanayinin kalbi, başkenti, ülkemiz için çok büyük stratejik öneme sahip Kocaeli’nde görev yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşımıza Arada Hiçbir Engel Olmadan Ulaşacağız”

Topyekûn hareket ederek birlikte çalışmanın önemli olacağını, ilimizdeki sorunlara ve ihtiyaçlara her zaman hassasiyet göstereceğini vurgulayan Vali Aktaş: “Bu görev süremiz içerisinde inşallah tüm halkımızla beraber yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, STK’larımız, sanayi kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm bileşenlerimiz ile beraber istişare kültürü içerisinde ilimize ve ülkemize nasıl katkı sağlayacağımızı değerlendirecek, varsa sorunlar bunların tespiti ile çözümü noktasında hep birlikte elbirliğiyle çalışacağız. “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın.” düsturu ile vatandaşımızla aramızda hiçbir engel olmadan, vatandaş odaklı, kapımız gönlümüz açık bir şekilde sorunlarının çözülmesi, sıkıntılarının giderilmesi için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.” dedi ve halkın sesi olan basın mensuplarına da devamlı diyalog halinde olacaklarını dile getirdi.

İlk Öncelik, Dezavantajlı Gruplara

Vali Aktaş, konuşmalarını şu sözlerle sonlandırdı: “Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı Çanakkale’den geldik. Orada görev yaptığımız süre içerisinde olduğu gibi burada da şehit ailelerimiz, gazilerimiz, engelli vatandaşlarımız, huzur evlerimizdeki misafirlerimiz, çocuk sevgi evlerimiz, yetimlerimiz ve öksüzlerimiz öncelikli uğraş alanlarımız olacak.

Şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı sunuyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Basına yaptığı açıklamaların ardından kendisini karşılayan Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve kurum müdürleri ile Valilik Akçakoca Salonu’nda tanışma ve değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Vali İlhami Aktaş, teşekkür ederek işlerinde kolaylıklar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73