Ercan: Her karış toprağımızın özgürlüğü gazilerimiz sayesindedir

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Gazilerimiz, bu topraklarda özgürce yaşayabilmemizin en büyük teminatıdır ve bu vatanın her karış toprağının özgürlüğü gazilerimizin eseridir” dedi

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
19 Eylül 2024 Perşembe 11:48
Ercan: Her karış toprağımızın özgürlüğü gazilerimiz sayesindedir

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP İzmit İlçe Başkanı Ercan açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı için canını ortaya koyan, fedakârlıkla ülkemizin bağımsızlığı için savaşan gazilerimizin günüdür. 19 Eylül 1921 tarihinin bir önemi de Türkiye Cumhuriyeti’nin ve partimizin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) tarafından “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanının verilmesidir. Bu tarihten itibaren 19 Eylül günü Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu açıdan bu günün önemi büyüktür” ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZİN ORTAK RUHUNUN SEMBOLÜDÜR

CHP İzmit İlçe Başkanı Ercan açıklamasının devamında, “Bugün, bizlere bu kutsal vatanımız uğruna verilen mücadeleleri hatırlatmakta ve gazilerimize olan minnetimizi bir kez daha ifade etmemiz için bir fırsat sunmaktadır. Gazilerimiz, sadece savaş meydanlarında değil, toplumun her alanında fedakârlıklarını ortaya koyarak bizlere ilham kaynağı olmuşlardır. Onların cesareti, azmi ve vatan sevgisi, bizlerin geleceğe umutla bakabilmemizin en önemli dayanağıdır. Bugün, her bir gazi, sadece kendi mücadelesinin değil, aynı zamanda milletimizin ortak ruhunun birer sembolüdür” dedi.

HAKLARINI SAVUNMA SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

Ercan sözlerini, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, gazilerimizin haklarının korunması, sosyal yaşamda daha etkin bir yer edinmeleri için mücadeleyi her zaman sürdürmekteyiz. Onların ihtiyaçlarını gözetmek, hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atmak, bizlere düşen bir sorumluluktur. Gazilerimize olan saygımızı ve sevgimizi her daim koruyacak, bu uğurda mücadele edeceğiz. Bugün, bir kez daha canını ortaya koyan şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere bıraktığı mirası koruma ve onların haklarını savunma sorumluluğumuzun bilincindeyiz” ifadeleriyle sürdürdü.

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ YAŞAM STANDARTLARINI YÜKSELTMEKTİR

CHP İzmit İlçe Başkanı Ercan sözlerini, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gazilerimizin toplumda hak ettikleri saygıyı görmesi gerektiğini her fırsatta vurgulamıştır. Bizlerin de bu ilke doğrultusunda, gazilerimizin sosyal yaşamda daha etkin yer alması için, onların yaşam standartlarını yükseltmek, ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumsal hayata katılımlarını desteklemek, öncelikli hedefimizdir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum. Unutmayalım ki, gazilerimiz, bu topraklarda özgürce yaşayabilmemizin en büyük teminatıdır ve bu vatanın her karış toprağının özgürlüğü gazilerimizin eseridir” şeklinde sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
CHPIzmitGazilerAtatürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73