Karamürsel’de Geleneksel Pita Şenlikleri

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
01 Temmuz 2024 Pazartesi 12:03
Karamürsel’de Geleneksel Pita Şenlikleri

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Pita (Teferiç) Şenliklerinin bu yıl 17.si gerçekleştirildi.

Şenlikler, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Çetin yapmış olduğu konuşmada; şenliklere katılan herkese teşekkür ederek, etkinliğin düzenlenmesinde destekleri olan Karamürsel Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve diğer Boşnak derneklerine teşekkür etti.

Dernek başkanın konuşmasının ardından folklor gösterileri, Bosna Hersek’ten gelen Amanet Derneği tarafından Sedalinka dinletisi, eğlenceler, oyunlar ve çekilişler gerçekleştirildi.

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık yapmış olduğu konuşmada; “Boşnak kültürünün; sosyal yaşamı, folkloru, mutfağı ve tüm değerleriyle korunması ve tanıtılması gelecek nesillere aktarılması açısından oldukça önemli olan bu etkinlikte emeği geçen başta Dernek Başkanımız Ahmet Çetin olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe katılanlar Başkan Çalık’a yoğun ilgi göstererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son Güncelleme: 01.07.2024 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73