Anadolu Isuzu-ILO Cinsiyet Eşitliği Projesi

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) geliştirdiği “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Modeli” üzerinde çalışmalar yapmak üzere, ILO ile Mart ayında bir işbirliği yapan Anadolu Isuzu, çalışmalarına yoğun eğitim takvimi ve proje geliştirme ekibiyle devam ediyor.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
30 Ağustos 2024 Cuma 16:17
Anadolu Isuzu-ILO Cinsiyet Eşitliği Projesi

Anadolu Isuzu, Birleşmiş Milletler'in (BM) çalışma hayatı konusunda uzmanlaşmış kuruluşuolan ILO ile birlikte hayata geçirdiği proje kapsamında; kadınların iş yaşamında ve toplumsal anlamda eşit ve güçlü bir konuma ulaşması ve cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi hedefini, büyütmek ve geliştirmek üzere yaptığı çalışmalarını, eğitimler ve yeni aksiyon planlarıyla destekliyor.

BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında, 2030 yılına kadar yeni işe alınan kişilerin yüzde 30'unun kadınlardan oluşmasını sağlamayı ve kadın yönetici oranını yüzde 30'a çıkarmayı hedefleyen Anadolu Isuzu, bu konuda çalışmak üzere “Eşitliği Geliştirme Ekibi” kurdu. Eşit sayıda kadın, erkek, mavi yaka ve beyaz yaka Anadolu Isuzu çalışanlarından oluşan 21 kişilik ekip, ILO ile birlikte ‘Eşitliği Geliştirme Planı’ hazırlayarak, projeye katkı sağlayacak önemli alanlarda aksiyonlar almak üzere çalışmalarına başladı.

Eşitliği geliştirme planı kapsamında, aksiyon alınacak önemli konular seçildi

Eşit söz ve katılım hakkı, kapsayıcı istihdam, eşit değerde işe eşit ücret, şiddetten arınmış, sağlıklı ve üretken çalışma ortamı ve son olarak iş yaşam dengesi gibi konulara öncelik verecek olan plan, kadın çalışanların kariyer yolculuklarında karşılaştıkları zorlukları azaltmak ve kariyer fırsatlarını artırmayı hedefliyor.

Projenin uzun vadedeki tüm süreçlerini de şimdiden planlayan Anadolu Isuzu; ayrımcılığı önleme politikası, toplumsal cinsiyet eşitliği politikası, iş yerinde şiddete sıfır tolerans politikası gibi konuları gündemine alarak hazırlık çalışmalarına da başladı.

Çalışanlardan eğitimlere tam katılım

Anadolu Isuzu çalışanlarının tümünün dahil olduğu proje, yoğun bir eğitim ve atölye takvimine sahip. Son olarak düzenlenen toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi ile dilde ve iletişimde eşitlik atölyesine olan katılım, projenin tüm çalışanlar tarafından sahiplenildiğini gösteriyor. Anadolu Isuzu, oluşturduğu geliştirme ekibiyle, cinsiyet eşitliği ve fırsat eşitliği konularında farkındalık yaratmayı sürdürecek çalışmalarına ve eğitimlerine devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
Anadolu IsuzuILO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner62

banner73