Birleşik Metal-İş Sendikası 2 Nolu Şube'de Necmettin Aydın yeniden seçildi

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi'nin olağan genel kurulunda mevcut başkan Necmettin Aydın yeniden seçildi.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
10 Haziran 2024 Pazartesi 09:55
Birleşik Metal-İş Sendikası 2 Nolu Şube'de Necmettin Aydın yeniden seçildi

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 Nolu Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu haftasonu gerçekleştirildi. Darıca Elit Otel'de gerçekleştirilen genel kurula DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Sekreteri Ali Çeltek Genel Mali Sekreteri Ali Gündüz, Genel Örgütlenme Sekreteri Fehmi Elmacı, Genel Eğitim Sekreteri: Özcan Atmaca, Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, Bursa Şube Başkanı Gökhan Aydın, İstanbul 1Nolu Şube Başkanı Can Emrah Ülgü, Gebze 2Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Gebze İlçe Temsilcisliği Yürütme Kurulu Başkanı Tanfer Yeşiltepe, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 Nolu Şubesi'nin işyeri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

SORUMLULUK BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi Başkanı Necmettin Aydın yaptığı konuşmada,, "Buradan bir kez daha dile getirmek isterim ki sendikalar asgari ücretin artırılması ve vergi oranlarının düşürülmesi için Mehmet Şimşek'in açıkladığı Orta Vadeli Programın uygulanmaması için mutlaka biran önce hareketa geçmelidir. 2023-2024 yıllarında sendika olarak nerede bir direniş, bir grev ve bir mağduriyet olduysa orada olduk. En çok grev ve direnişler bu bölgede oldu. Patronlar ve işçi sınfının gözü kulağı bı bölgede. O nedenle bizler üzerimizdeki bu ağır sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.

15-16 HAZİRAN'I KUTLAYACAĞIZ

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar'da yaptığı  konuşmada şunları ifade etti,"Önümüzdeki hafta içerisinde 15-16 Haziran büyük işçi direşimizin yıldönümünü kutlayacağız. Uluslararası Çalışma Örgütü Konferansı Cenevre'de gerçekleşti. Konferansa konfederasyonumuz adına yöneticiler katıldı. Ülkemiz ne yazık ki Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu raporuna göre dünyada işçi haklarının sendikal hak ve özgürlükleri bakımında en kötü 10 ülke arasında olduğu açıklandı. Bu bizlerin içini kanatan bir durum. Vergide adaletle ilgili olarak 1 Mayıs öncesi tüm sendikaları ve bir dizi STK'ları ziyaret ettik. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sendikaya emek veren ve emekli olan şube yöneticilerine teşekkür plaketi verildi. 

YENİ YÖNETİM

Kongrede şubenin yeni yönetim kurulu da belirlendi.

Yeni Yönetim Kurulu ve Görev Değişiklikleri
Kongrede, mevcut yönetimde bazı değişiklikler yapıldı. Şube sekreterliği görevini Engin Kulu’dan devralan Ahmet Kaçakçı ve şube eğitim sekreterliği görevini Bülent Akarsu’dan devralan Mustafa Dalgalı, yeni yönetim kadrosunda yer aldı. Kadir Gedik ve Nesim Kolos, mevcut görevlerini koruyarak yeniden seçildi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:

Necmettin Aydın: Şube Başkanı
Ahmet Kaçakçı: Şube Sekreteri
Kadir Gedik: Şube Mali Sekreteri
Nesim Kolos: Şube Örgütlenme Sekreteri
Mustafa Dalgalı: Şube Eğitim Sekreteri
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar

Son Güncelleme: 10.06.2024 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73