KOTO’dan ‘Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimi’ ile ihracata hazırlık

TİCARET

Kocaeli Ticaret Odası, üyelerinin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmak amacıyla ‘Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimi düzenledi. Dış ticaretin tüm süreçlerinin ele alındığı eğitim verimli geçti

2018 yılında başlattığı ‘ihracat atağı’ kapsamında üyelerinin dış pazarda daha etkin rol alabilmesi adına girişimlerde bulunan Kocaeli Ticaret Odası, eğitim ve seminer programlarıyla bu atağı genele yaymaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak; İhracat yapma isteğinde olan veya hali hazırda ihracat yapan ancak ihracat payını artırmak isteyen firmaları odağına alan Kocaeli Ticaret Odası, bu odak grubundaki firmaların dış ticarete ilişkin bilgilerini geliştirmek üzere Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimi düzenledi.

ÜYELERİN İHRACAT KABİLİYETİNİ ARTIRMAK İÇİN…

Eğitim programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Barış, KOTO olarak, KOBİ’ler başta olmak üzere üyelerinin ihracat kabiliyetini artırmak adına öncelikli projeler hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “Eğitimde edinilen bilgilerin sadece teoride kalmayıp pratiğe dönüştüğünü görmek en büyük temennimizdir. İşletmelerimiz dünya pazarlarını ne kadar iyi anlayıp hazırlanırlarsa, ömürleri artacak, büyüyecek, ekonomideki payları artacak ve ülkemiz de gelişmiş ülkeler seviyesine hızla yükselebilecektir” dedi.

EĞİTİMİ KONU BAŞLIKLARI

2 gün süren eğitim programında, Dış Ticaret Danışmanı, Eğitmen- Yazar Hakan Akın, katılımcılara; İhracatta pazarlama ve satış tanım ve kapsamları, ihracat döngüsü, ürün ve müşteri profili tespiti, pazara giriş stratejisi, pazarlama karması, istihbarat kaynakları, hedef pazarların tespiti, GRID Analizi, potansiyel alıcıların belirlenmesi, satışa etki eden unsurlar ve müzakere becerileri konularında detaylı bilgiler verdi. Katılımcılara, dünya pazarlarına açılmalarında kolaylık sağlayacak yeni uygulamalar ve kanallar hakkında bilgiler sunan Akın, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.