KOTO bakana dosya verdi

TİCARET

KOTO Başkanı Necmi Bulut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer ve Volkan Yılmaz ile birlikte Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u ziyaret ederek, dosya sundu. Bakan Muş, bizzat takipçisi olacağını ifade etti

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, üyelerin sorunlarına kaynağında çözüm sunmak amacıyla başlattığı Ankara temaslarına, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ziyareti ile devam etti. KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer ve Volkan Yılmaz’ın da yer aldığı ziyarette, Bakan Muş’a ‘hayırlı olsun’ dileklerini ileten Başkan Bulut, üyelerin ticaretlerine engel teşkil eden ve bakanlığın sorumluluğunda olan konularla ilgili de kapsamlı bilgiler verdi.

BAKAN MUŞ: BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

KOTO heyetini samimi bir ortamda karşılayan Ticaret Bakanı Muş, Kocaeli’ye hakim olduğunu ifade ederek Başkan Bulut nezdindeki başarılı çalışmaların devamını diledi. Görüşmede üyelerin sorun ve çözüm önerilerini gündeme getiren Başkan Bulut ise, “Esnaflarımızın ve iş insanımızın yanında olduğunu biliyoruz. Üyelerimizin iş üretme ve ticaret yapabilme kapasitelerinin artırılması için önlerindeki engellerin ivedilikle kaldırılması büyük önem arz ediyor. Bizlerin yanında olduğunuzu biliyoruz” dedi. Bakan Muş, hızlı aksiyon alınması için konuların bizzat takipçisi olacağını belirtti.

İÇ TİCARET GENEL MÜDÜRÜ BAŞER İLE GÖRÜŞME

KOTO heyeti Bakan Muş ile yapılan görüşmenin akabinde, İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başer ile de bir araya geldi. Bakan Muş’a sunulan dosya üzerinden hızlandırılmış bir toplantı yapan KOTO heyeti, sunulan konu başlıklarını detaylandırarak, görüşlerini belirtti. Ticaret Bakanlığı’nda yapılan görüşmelerden olumlu döndüklerini ifade eden Başkan Bulut, “Bakanlığımıza Kocaeli iş dünyasının taleplerini içeren kapsamlı bir dosya sunduk. Taleplerimizin hayata geçirilmesi halinde sadece Kocaeli değil, tüm iş insanlarımız istifade edecektir. Umutluyuz” ifadelerine yer verdi.

KOTO’NUN SUNDUĞU DOSYADA YER ALAN KONU BAŞLIKLARI

KOTO’nun, Ticaret Bakanlığı’na sunduğu dosyada yer alan konu başlıkları şöyle; Kocaeli ve bölgesi için Ticaret Master Planı hazırlanması gerekliliği, pandemi dolayısıyla artan lojistik merkezi ve depolama ihtiyaçlarının karşılanması için projeler uygulanması, TSE Yeterlilik Belgesi olmayan ekspertiz firmalarının ikinci el araç piyasasına olumsuz etkileri, tedarik ve dağıtım kanallarının geliştirilmesi, liman bağlantılarının sağlanması, Cengiz Topel Havalimanı’nın etkin kullanılması, e-ticaret kanununda güncelleme yapılması, küçük işletmelerin korunmasına yönelik Perakende Kanununda düzenleme yapılması, meslek kanunlarının oluşturulması gerekliliği, finansmana erişimde yaşanılan sorunlar, girdi ve enerji maliyetlerinin artması nedeniyle yaşanan sorunlar, stratejik ürün ihracatında kısıtlamaya gidilmesi, ihracatın finansmanı ile ilgili limitlerin yetersiz kalması, Dâhilde İşleme Belgesi ile ilgili sürelerin uzatılması, anonim şirketlerde zorunlu avukatlık uygulaması, ithalat gümrük maliyetlerinin yüksek olması, ihracata yönelik ithalatın finansmanında yaşanan sorunlar, kuyumculuk sektöründe mesleki yeterlilik belge şartlarında düzenleme yapılması.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.