26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü Sergisi

KÜLTÜR-SANAT

Dünya Çevre Sağlığı Günü kapsamında Tarihi Karabali Mehmet bey hamamında Sergi gerçekleştirildi.

26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü kapsamında Karamürsel İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen sergiye, Kocaeli Valimiz Sn. İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş, İlçe Kaymakamı Kemal İnan ve Eşi Doktor Sedef İnan, Belediye Başkan Vekili İlkay Kaya ve Eşi Buket Kaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Yıldırım, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Musa Çallı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç Bozkurt, Karamürsel Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Adnan Canveren, Siyasi Parti Başkanları, Birim Amileri, Okul Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış programı kurdele kesimi ile başladı ardından Karamürsel İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından çevre sağlığının, insan sağlığı için önemi vurgulanırken sağlı bir çevre için atık yönetimi süreçlerinin önemine anlatıldı.

Dünyada ve ülkemizde atık yönetim süreçlerine yönelik yapılan çalışmalarında anlatıldığı sergide, atık yönetiminde bireysel olarak sağlanabilecek katkılara değinilerek, 'Geri Dönüştür, Geleceği Yaşat!' sloganıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarınca kullanım ömrünün ya da amacını tamamlamış ürünlere yeni amaçlar ve ömürler kazandırıldı. Sergide eski kıyafetler kağıt, plastik, elektronik, metal ve cam atıklar yeniden yaşam buldu. *Cengiz Akgün

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.