Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı

GÜNDEM

İlimizdeki huzur ve güven ortamının korunması ve sürdürülmesi için düzenlenen Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali İlhami Aktaş başkanlığında düzenlenen Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon toplantısına; Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yücel Korkut, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdür V. Erdal Aydınlık, İl Jandarma Komutan V. Alb. Melih Doğruel ve Sahil Güvenlik Kuzey Marmara Grup Komutanı Binbaşı Ziya Can Gürsoy ile ilgili kurum müdür ve yetkilileri katıldı.
Vali İlhami Aktaş, toplantı öncesi Kocaeli’de asayiş ve güvenlik çerçevesinde Ağustos ayı içerisinde yapılan çalışmalara ilişkin istatistiki verileri kamuoyu ile paylaştı.

Açıklamaların ardından basına kapalı bir şekilde devam eden toplantıda; 2024-2025 Eğitim – Öğretim yılının başlıyor olması sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mevcut durum, alınan tedbirler ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Akabinde okul çevresi ve güzergahlarında Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından yürütülen faaliyetler ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

İzmit Orman İşletme Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, AFAD ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından bir önceki toplantılarda alınan kararlarla ilgili Ağustos ayı içinde yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgilendirmeler yapılmasına müteakiben koordinasyon gerektiren konular görüşülerek istişarelerde bulunuldu.

Yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, özellikle 2024-2025 yılı eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle yapılan çalışmaların tekrar gözden geçirilmesini ve varsa eksikliklerin bir an önce tamamlanmasını istedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.