Anadolu Vakfı, Mentorluk Programı ile  gençleri iş dünyasına hazırlıyor 

GÜNCEL

Anadolu Vakfı’nın bursiyerlerine eğitim ve gelişim fırsatları sunduğu Mentorluk Programı’nın 11. dönemi başladı. Programda çevrimiçi eğitimlerle Türkiye’nin dört bir yanındaki bursiyerlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunuluyor. Alanında uzman yönetici ve lider buluşmaları ile desteklenen programın yeni döneminde menti ve mentor olarak toplam katılımcı sayısı 302’ye yükseldi.

Anadolu Vakfı’nın, bursiyerlerin kariyer ve kişisel gelişimine katkıda bulunma hedefiyle hayata geçirdiği Mentorluk Programı’nın 11. dönemi başladı. 2013 yılından bu yana sürdürülen program, Anadolu Grubu profesyonelleri başta olmak üzere, farklı kuruluşlardan gönüllü yöneticilerin ve uzmanların katılımlarıyla yürütülüyor. Mentorluk Programı ile Anadolu Vakfı bursiyerlerinin potansiyellerini geliştirmeleri, güçlü ve gelişmesi gereken yönlerini keşfetmelerini sağlayarak karşılaştıkları zorlukları aşabilmeleri ve kişisel gelişim süreçlerini hızlandırmaları amaçlanıyor.

“Yarınlarımız için atılan en değerli adım: Gençlere verilen destekler”

Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan programın açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada; gençlere verilen desteklerin ve eğitim alanında yapılan yatırımların, yarınlarımız için atılan en değerli adımlar olduğuna yürekten inandığını belirtti. Özilhan sözlerine şöyle devam etti: “Geleceğimizin iş insanları, yöneticileri, çalışanları, tüketicileri ve her alanda paydaşları olarak karşımıza çıkacak olan değerli gençlerimize yapacağımız maddi manevi her türlü yatırım çok önemli. Günümüz dünyasının hızına yetişmek, sürekli yenilik, değişim, dönüşüm gibi kelimelerle şekillenen bir dünyada varoluş mücadelesi vermek onlar için hiç kolay değil. Dünyamızın, işlerimizin ve değerlerimizin sürdürülebilirliğini sağlayabilmemiz için onların eksiklerini tamamlamamız, bilgi birikimlerimizi ve tecrübelerimizi onlara doğru bir şekilde aktarmamız gerekiyor.”

“Doğru rehberliğin katkısı paha biçilemez”

Konuşmasında ülkemizin geleceğinin değerli gençlerimize emanet olduğunu vurgulayan Anadolu Vakfı Genel Müdürü Evrim Hizaler; “Gençlerin akademik hayatlarında yanlarında yer alırken, kendi kariyerlerini de sağlam bir temel üzerine inşa edebilmeleri için onlara destek olmanın öneminin de farkındayız. Bu sebeple 10 yıl önce her yıl daha da ileriye taşıdığımız Mentorluk Programını başlattık. 10 dönemde toplamda 1200’den fazla mentor ve menti’nin katılımıyla yaklaşık 8000 saat mentorluk desteği verildi. Programa katılanların paylaşımları ve kaynak geliştirme faaliyetlerimiz sayesinde bu yıl mentor ve menti sayımız 302’ye yükseldi. Gönüllü mentorlarımızın %70’i Anadolu Grubu yöneticilerinden, %30’u 48 farklı ve kıymetli firmanın yöneticilerinden oluşuyor. Her birine gönülden teşekkür ediyor ve bunun artarak devam etmesini hedefliyoruz. Çünkü biliyoruz ki; doğru rehberliğin gençlerimizin ve dolayısı ile toplumumuzun geleceğinde paha biçilmez bir katkısı olacak” dedi.

Anadolu Vakfı Akademi Hakkında

Anadolu Vakfı Akademi eğitim ve gelişim programları ile bursiyerlerin kişisel gelişimlerine ve kariyerlerine destek vererek çok yönlü çalışmalar yürütülüyor. Gençlerin hayata hazırlanmaları için ihtiyaç duydukları nitelikli bilgi, eğitim ve rehberlik desteği sağlanıyor. Hayata hazırlandıkları ve desteğe en çok gereksinim duydukları dönemde doğru ve nitelikli rehberlik almalarını amaçlanıyor. Bu doğrultuda sunulan eğitimler, mentorluk ve koçluk programları, sosyal etkinlikler ve staj fırsatları da çeşitliliği zenginleştiriyor.

Anadolu Vakfı Akademi, öğrencilik döneminin yanı sıra mezuniyet sonrasında da bursiyerleri desteklemeye devam ediyor, iş hayatındaki ilk adımlarını attıkları bu kritik dönemde de onların yanında oluyor. Bursiyerlere, Anadolu Grubu şirketlerindeki staj programlarına katılım fırsatları, iş olanakları, mezuniyet sonrasına özel koçluk ve mentorluk destekleri ile çeşitli etkinlik ve gönüllülük programlarının da aralarında olduğu çeşitli olanaklar sunuluyor.

Evrim Hizaler

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.