Kırgızistan’dan döndüler

GENEL

Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu 5 gün süren Kırgızistan seyahatinden döndü.

Kırgızistan seyahatine; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, eşi Emine ve kızı Nihal Uzunhasanoğlu, Platform Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve eşi Nursel Okyar, 22-23 dönem Milletvekili ve ilk AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ve eşi Müjgan Büyükkaya, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Yalçıntaş, eşi Ayşe ve evlatları Didem, Mina ve Ali Yalçıntaş, Özel Kültür Okulları sahibi Ali Aydemir ve eşi Muazzez Aydemir, İş adamı Metin Özler ve eşi Gülhan Özler, Makine Müh. Çatin Mut, Derince Araştırma Has. Göğüs Uzmanı Dr. Oktay Taşolar ve eşi Dr. Fatma Emre Turan Taşolar, İş insanı Necati Büyükkaya ve eşi Hilal Büyükkaya, Ressam Vildan Çağlar, Son Kuruçeşme Belediye Başkanı, Harita Müh. Ali Kahraman ve eşi Asuman Gümüş Kahraman, Döviz Toptancısı Mustafa Dericioğlu ve eşi Fatime Dericioğlu, Av. Necati Özlü ve eşi Emine Özlü, KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Değer ve eşi Ayşe Değer, Eğitimci Adile Şensoy, İş insanı Sami Çakar ve eşi Hayriye Çakar, Çocuk Dr. Selma Müftüoğlu ve kızı Emel Müftüoğlu, Girişimçi Danışmanı Serhat Duyar, Psikiyatri Uzmanı Dr. Zeynep Elhas ve oğlu Abdullah Kerem Kaya ve Vizyon Turizm Yurt Dışı Turlar Müdürü Emre İpekli katıldı.

İlk ziyaret Manas Üniversitesine

Akça Koca Kültür Platformu yöneticileri ve beraberindeki heyet, Kırgızistan gezisine; Türkiye Manas Üniversitesi’ni ziyareti ile başladı. Heyeti Manas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Almaz İbrayev ve Genel Sekreter Prof. Dr. Oktay Özgül karşıladı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Almaz İbrayev, heyeti üniversitede ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Manas Üniversitesi’nin gelişimi ve vizyonu hakkında bilgi verdi.

Fenomenlerle karşılaşma

Aynı Otelde kalan Fenomen Bizim Gız Nurşen Karayanız(Dijital içerik üreticisi), Menojer Suad Pehlivan ile karşılaşan Akça Koca Platformu üyeleri sohbet ederek fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.

45. evlilik pastası

Av. Necati Özlü ve eşi Emine Özlü Akşam yemeği sonrasında kendileri için hazırlanan 45. evlilik pastasını kestiler

Bişkek’te başladı

Bişkek gezisi Ala-Too Meydanı, Müze, Filarmoni, Opera ve Bale Tiyatrosu, Zafer Anıtı, Bağımsızlık Parkı, Panfilov Parkı, Ata-Beyit, Ala-Arça gezildi. Akşam yemeğini şehrin turistik restoranlarından olan Navat Restoran da alındı ve geceleme Sheraton Bişkek’te gerçekleşti.

İkinci gün; Burana Antik Şehrine Yolculuk (Karahanlı devleti 11y.y. Yusuf Hashacip veya Yusuf Balasagun dogdugu ve “KUTATKU BILIG” ilk yazmaya başladığı antik şehir) + Öğle Yemek (Et kavurma kazanda, pilav, salata) + At oyunları (Kok-Boru, Odaris, Tiyin Enmey, Kiz Kumay) gösterisi oldu ve Ardından Issık gölüne hareket edildi.

Issık Gölde tekne turu

Üçüncü gün Tanrı Dağları üzerindeki Küngey ve Terskey adlı sıradağların arasında yer alan Dünyanın en büyük göllerinden biri olan Issık Göl’de tekne turu yapıldı ve güzel manzarasının tadı çıkartıldı.. Sonrasında Saymalı Tas (Petroglif açık hava müzesi) ve Ruh Ordo Açık Hava Müzesi gezildi.

Dördüncü gün 1976 yılında Mili park olan bölge 2280 hektar büyüklüğündeki Bişkek Ala Archa Milli Parkı Karakol’a gidildi. Tsum Alışveriş merkezi ve Os Pazarını ziyaret edildi Bişkek’’teki son gecede gala yemeği olarak Supara Etno Kültür restoranında yapıldı. Folklor Müzik programı eşliğinde yemek yenildi.

Bişkek Uluslararası Manas havalimanına varıp pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından, THY’nin tarifeli TK 345 numaralı seferi ile Bişkek’ten ayrılındı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.