İş’te Eşit Kadın Sertifikası tüm sektörlerde büyüyor!

GENEL

İş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlar, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek işbirliği ile yapılan bağımsız bir denetim sonrası, bu yaklaşımlarını belgelendirerek iş dünyasındaki dönüşümün öncülerinden olup İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanıyorlar.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumlar 2015’te Birleşmiş Milletler’e üye tüm ülkeler tarafından kabul edilen “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını” gerçekleştirme yolundaki sürece de katkı sağlıyorlar. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik yapılan her çalışma, kuruma yararlarının yanında, ulusal ve küresel ölçekte de bütünsel bir amaca hizmet ediyor.

Fırsat eşitliğine yönelik taahhüt ve söylemlerini eyleme geçirmiş olan kurumlar Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki ana başlıkları altındaki kriterlere göre denetleniyorlar.

Kurum itibarı, çalışan bağlılığı, sürdürülebilir yönetim sistemi oluşturma gibi pek çok alanda kurumlara katkısı olan İş’te Eşit Kadın Sertifikası aynı zamanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için yapılan çalışmaların önemli örneklerinden biri.

Aksoy Group çatısı altında 2000 yılında kurulan sahibinden.com, AR-GE merkezinde geliştirdiği yenilikçi ürün ve hizmetlerle Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden biri olarak yoluna devam ediyor. Ağustos 2024 itibarıyla aylık 64,4 milyon kullanıcıya ev sahipliği yapan sahibinden.com, 548,5 milyon ziyaretle 15,4 milyar sayfa görüntülemesine ulaşarak; yaklaşık 1.000 çalışanı, 8 milyona yakın aktif ilanı ve yüz binlerce ürün çeşidiyle Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret ve ilan platformları arasında yer alıyor.

Güçlü teknolojik altyapısı ve çağın gereklerine uygun iş modeliyle sahibinden.com, ikinci el ürünlerin satış yoluyla tekrar kullanıma kazandırılmasına aracılık ederek döngüsel ekonomiye ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. 2021 yılından bu yana yayınladığı "İkinci Elin Sürdürülebilirliğe Katkısı" raporu ile kullanıcılarının ikinci el ürünleri tercih ederek sağladığı çevresel katkıları paylaşıyor. Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı ve Yeşil Ofis Sertifikası’na sahip ilk e-ticaret şirketi olan sahibinden.com, enerji tasarrufu, yenilenebilir kaynaklar ve doğal kaynakların bilinçli kullanımı gibi konularda uzun yıllardır kurum içi çalışmalar yürütüyor. 

sahibinden.com yapılan bağımsız denetim sonrası İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanmıştır.

sahibinden.com İnsan ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Güntulu Peker, şirketin “İş’te Eşit Kadın Sertifikası” almasıyla ilgili yaptığı açıklamada “İş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek, kapsayıcı kurum kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Kadınların ekonomik yaşamda her seviyede aktif rol alması ve haklarının korunarak daha güçlü bir şekilde toplumda var olmaları, hem şirketlerin başarısı hem de ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için büyük önem taşıyor. Sürdürülebilir bir büyüme için her şirketin yetenek havuzunu, çeşitliliği, kapsayıcılığı ve toplumsal cinsiyet eşitliğini göz önünde bulundurarak büyütmesi gerektiğine inanıyor, biz de sahibinden.com olarak tüm bu değerler odağında çalışmaya devam ediyoruz. İş’te Eşit Kadın Sertifikası da, bu değerleri somut adımlarla desteklediğimizin en güçlü kanıtlarından biri oldu.

Kadın liderlerin iş dünyasına sağladığı katkıların şirketlerin değerini ve imajını doğrudan olumlu etkilediğini görüyoruz. Yüksek empati yetenekleri ve inovasyonu tetikleyen çalışma azimleri, iş süreçlerinin iyileştirilmesinden müşteri ihtiyaçlarına daha duyarlı yanıt vermeye kadar birçok alanda fark yaratıyor. Bu değerlerin ışığında, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen iş stratejimiz ve projelerimizle ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamaya kararlıyız” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.