DERİNCE YAVUZ SULTAN MAHALLESİ’NE YENİ YAĞMUR SUYU HATTI

GENEL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Derince Yavuz Sultan Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde yoğun yağışlar nedeniyle oluşan yüzey sularının toplanması ve su birikintilerinin önüne geçilmesi için yeni yağmur suyu hatları inşa ediyor. Bölgede devam eden çalışmalar kapsamında toplam 203 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı yapılacak.

ANİ YAĞIŞLARA KARŞI İL GENELİNDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI
Küresel ısınmanın etkisiyle son yıllarda ani ve yoğun yağışlar sıkça görülmeye başlandı. İSU Genel Müdürlüğü, kesintisiz içme suyu temini ve atık suların toplanarak arıtılması hizmetlerinin yanı sıra, ani ve şiddetli yağışların neden olduğu yüzey sularının toplanması için yağmur suyu hatları ve dere ıslah çalışmaları da yapıyor. 2004 yılından bu yana Kocaeli genelinde yatırımlarını sürdüren İSU, bu kapsamda 1.130 km uzunluğunda yağmur suyu hattı ve 112 km dere ıslahı gerçekleştirdi. Bu yatırımlar sayesinde su birikintilerinin önemli ölçüde önüne geçildi.

HÜRRİYET CADDESİ’NE YENİ YAĞMUR SUYU HATTI
“Altyapıda sıfır problem” ilkesi ile yatırımlarını Kocaeli genelinde sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, Derince ilçesinin birçok noktasında altyapı yenileme ve yeni depo çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalar kapsamında Derince Yavuz Sultan Mahallesi D-100 karayolu kenarında bulunan Hürriyet Caddesi’nde ani ve sağanak yağışlar sonucu oluşan yüzey sularının toplatılması ve su birikintilerinin önüne geçilmesi için başlanılan çalışmalar sürüyor. Boru imalatlarının sürdüğü çalışmaların 80 metre uzunluğundaki kısmı tamamlandı. 400 mm çapında beton boruların kullanıldığı çalışmalar kapsamında toplamda 203 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı imalatı yapılacak.

BÖLGENİN PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK.
Bölgenin yağmur suyu problemini çözecek olan yeni yağmur suyu hattı çalışmaları kısa bir süre içinde tamamlanacak. Yağmur suyu hattı ile birlikte bölgenin yüzey suları toplanılacak, su birikintilerinin önüne geçilecek ve yerleşim alanlarında su baskınlarının önüne geçilmesi sağlanacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.