GTÜ, MÜSİAD KEİ ülkelerini ağırladı

EKONOMİ

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gebze Şubesi tarafından, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) ülkelerinin ticaret ataşeleri ve konsolosluklarının katıldığı ‘MÜSİAD Ticaret Diplomasisi ve Gurme Toplantısı’ Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde  gerçekleşti.  

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gebze Şubesi tarafından, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) ülkelerinin ticaret ataşeleri ve konsolosluklarının katıldığı ‘MÜSİAD Ticaret Diplomasisi ve Gurme Toplantısı’ Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ev sahipliğinde KEİ üyesi 11 ülkenin İstanbul başkonsolosları ve ticaret ataşelerinin de yer aldığı etkinlikte, ticaret ataşelerinin temsil ettikleri ülkeler, iş ve yatırım fırsatları, avantajlı sektörler, ticareti geliştirme yolları, ihracat ve ithalat ürünleri, ticari sorunlara çözümler, vize ve seyahat prosedürleri gibi konularda sunumlar gerçekleştirildi.

Türkiye ile KEİ ülkelerinin arasındaki ilişkileri iyileştirmeyi ve uluslararası ticaret diplomasi faaliyetlerini artırmayı, şehirlerin markalaşmasını ve gastronomi turizmini teşvik etmesini hedefleyen etkinlikte, Kocaeli ve Gebze protokolü ile iş insanları hazır bulundu.

‘Gebze Yatırımcılara fırsatlar Sunuyor’

Programda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, bulunduğumuz bölgenin; organize sanayi bölgeleri, teknoparklar, AR-GE merkezleri ve bu kuruluşlarla organik ilişkiler içinde olup akademik destek veren üniversitemiz ile yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu anımsattı. GTÜ kampüsünde faaliyet gösteren Teknopark ile bu fırsatların çeşitlendiğini belirten Rektör Aslan, “Bugün konuğumuz olan sayın ateşeler ve sayın başkonsolosların da bildiği üzere Karadeniz Ekonomik İşbirliği Bölgesi, Batı Avrupa'dan Çin'in batı sınırlarına kadar olan coğrafyada Avrasya'nın merkezinde yer almaktadır. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün bu stratejik konumunu iyi değerlendirmek üye ülkeler arasındaki ticaret ve teknoloji transferi gibi ilişkileri en üst seviyeye çıkarmak hepimizin görevidir. Gebze Teknik Üniversitesi olarak bölgemizdeki sanayi kuruluşlarımızla hep yakın ilişkiler içinde bulunmaktayız. Araştırma üniversitesi misyonumuz ile sanayi üniversite iş birliği noktasında çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” diye konuştu.

‘KEİ Ülkeleriyle Projelere Açığız’

Gebze Teknik Üniversitesi yönetimi olarak uluslararasılaşmış üniversite kimliğini sağlam temeller üstünde yükseltmek vizyonuna uygun faaliyetler geliştirdiklerini söyleyen Rektör Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü ile de her türlü projeye açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Üniversitemizdeki nitelikli akademik insan gücü ve teknik donanımının yeni olanaklar ve fırsatlar yaratacağına inancım tamdır. Küreselleşmenin her alandaki gerçek faydalarından maksimum istifade edebilmenin yolu, yerel unsurların etkisinin ve gücünün maksimum seviyeye ulaşması ile olabilir. Müsiad ve içinde barındırdığı milli sermayemiz bu gücü ülkemize kazandıran yegane oluşumlardan birisi konumundadır. Gebze Teknik Üniversitesi olarak MÜSİAD ile mayıs ayında imzasını attığımız protokolün çıktılarını yakın zamanda alacağız. Bu protokol kapsamında; mühendislik, eğitim, sanat, spor, tarım, ormancılık, gıda ve hayvancılığın geliştirilmesi ve modernize edilmesine yönelik sanayi-üniversite iş birliğinin sağlanması, bu kapsamda projeler geliştirilmesi ve katma değeri yüksek üretim yapılması amacıyla ortak çalışmalar yürütmeye başlıyoruz.”

GTÜ, Toplantı Çıktılarını Değerlendirecek

“Üniversiteler bölgesel ve uluslararası katma değer üreten her projede elini taşın altına koymaktan geri durmayan, dinamik ve hızlı hareket edebilen kurumlar olmak zorunluluğundadır. Bu sebeple bugün gerçekleştirilen etkinliğe de büyük önem atfediyoruz. Buradan etkinlik sonucu elde edilen çıktıların üniversitemiz olarak da ciddi bir şekilde değerlendirileceğini de belirtmek isterim. Etkinliğin hayırlara vesile olmasını ve başarılı geçmesini temenni ediyor; başta Müsiad yönetimi olmak üzere etkinlikte emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Bilişim Vadisi ve TOGG Ziyaret Edildi

Etkinliğin sona ermesinin ardından katılımcılar Türkiye Bilişim Vadisi ve Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nu (TOGG) ziyaret ederek temaslarda bulundu. Daha sonra Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikalara ziyaretler yapıldı. Günün sonunda ise katılımcılara verilen akşam yemeği ile toplantı sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.